כדי לכתוב הרצאה צריך סיפור בועט שיכול להזיז אנשים מהכיסא, צריך מרצה עם הרבה אומץ ותחושת שליחות, צריך למסגר את הסיפור בצורה חדה ומעניינת, לתת מקום לדרמה ולרגש, ומצד שני לא לוותר על רגעים של צחוק וקלילות.
הסיפור האישי לא מספיק, אנחנו רוצים לחשוב מתוך הקהל. אנחנו צריכים לענות לעצמנו על שאלות כמו מה יוצא לקהל מההרצאה שלנו, עם מה א.נשים נשארים בסוף, מה הם לוקחים הביתה?
לעמוד ולספר את סיפור החיים שלנו זה רגע מרגש ואפילו מרפא.
תהליך כתיבת ההרצאה נותן פרספקטיבה וממסגר את הסיפור בתוך נקודות שיא ותובנות.
כשאנחנו מנכסים לעצמנו את הסיפור שלנו, בונים אותו מחדש ומאירים בתוכו את נקודות החוזקה שלנו והחוסן שלמדנו להכיר בתוכנו, הסיפור מתחיל לשנות צורה.
הסיפור שלנו מקבל משמעות, הוא יכול לעזור לאחרים, הוא יכול לעורר השראה, הוא יכול לתת תקווה לאנשים במצבי משבר, לגרום לתנועה להיווצר. לפעמים מספיק שנגענו בבן אדם אחד שפתאום מסתכל על העולם אחרת ונוצר בו שינוי.
איך התהליך עובד?
יש שתי אופציות:
1. אתם באים עם טקסטים מוכנים מראש ואני עורכת את הסיפור.
2. אין לכם מושג מאיפה להתחיל אז אנחנו נפגשים, מדברים את הסיפור, אני בעיקר כותבת ושואלת שאלות. אחרי מספר פגישות אני עורכת את הטקסט ואת הרעיון המרכזי של הסיפור ואז אנחנו נפגשים שוב לסגור פינות. אחרי הפיילוט הראשון – אתם מגיעים עם תובנות ואנחנו ממקדים ומחדדים וההרצאה יוצאת לחופשי.
חשוב לזכור שברגע שהרצאה פוגשת קהל היא קצת משתנה, היא מתפתחת ומתחדדת. לכן החומרים הם דינמיים. הטקסט מהווה עבורכם משענת טובה, עמוד שדרה סיפורי שאפשר להאחז בו במידת הצורך.